donderdag 11 juli 2013

Onverwachte momenten

Ik ben een aantal keer de Alblasserwaard in gegaan. Soms met een mooie ervaring. Andere keren ook met een boeiende ervaring maar zonder foto. Hieronder plaats ik een aantal foto's die ik waardevol vind om te vermelden. 


Kiekendief
Deze kiekendief kreeg ik in beeld bij de molens van Kinderdijk. Al meerdere malen had ik hem op de plaat maar meestal te ver weg. Ik kreeg deze jager in beeld en heb het gedrag een tijdje geobserveerd. Op een gegeven moment draaide hij om en kwam mijn kant op. Alsof ze niets in de gaten had. De lucht was wel erg grijs maar het was de moeite waard om deze foto apart  te houden. 1/400 sec en F13 met een ISO van 1250. De Canon 7D kan dat goed hebben. Achteraf gezien was een meer open lens beter geweest. Al doende leert men. 


Rietzanger
Van rietzangers krijg ik geen genoeg. Hun sierlijke houding en gezang trekken de aandacht. Deze kon ik van korte afstand nemen en bleef nog net lang genoeg zitten. Op de foto niet helemaal zichtbaar door de achtergrond, maar er was vrij weinig licht. 1/125 seconde met een open lens. F6.3 en ISO-waarde 500. 


"geboorte"van een meerkoet
De "geboorte" van een meerkoetje maak je ook niet iedere dag mee. Ik maakte een wandeling en mijn drie oplettende kinderen zagen het nest. Tussen de halmen van het riet zagen we een opengaand ei. In een tijdsbestek van twee minuten kroop het beestje door het nest. De foto is genomen met een Canon 7D met 55 - 250mm telelens. Een voortreffelijke combi ;-) 


Landing voor de maaltijd
Liever had ik de bovenstaande foto wat dichterbij genomen maar ik had voor mijn gevoel de hele Waard doorgezocht voor zo'n moment. ik heb dus moeten croppen en kwam tot dit resultaat. Mocht iemand nog een idee hebben dan houd ik me aanbevolen. Het leverde me zeker een paar mooie momenten op.


Monoloog
En ter afsluiting: een prachtige vlinder bij Ottoland. De foto heb ik genomen met mijn onlangs aangeschafte lens: Canon 18-135mm. De enige groothoeklens  is de 18-55mm, die ik gebruikte op de Canon 450D. Aangezien die lens niet zo geschikt is voor de 7D heb ik deze gekocht. Het eerste resultaat. 1 opmerking:

  1. Hele mooie momenten, Wim!
    Vooral de kiekendief is prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen