donderdag 23 augustus 2012

Zomer 2012 2

Aan de Brouwersdam is het boeiend fotograferen. Een voorbijganger of enkele kinderen zorgen ervoor dat de vogels wegvliegen of naat je toe vliegen. Dat levert met goed licht een actieplaat op. Op deze dag foto's genomen met erg korte sluitertijden. 1/500 sec. was geen uitzondering.


libelle


Voor ik naar de Brouwersdam vertrok heb ik deze libelle gefotografeerd bij een vijvertje op de camping. Daarvoor heb ik de 55-250 mm lens gebruikt van Canon. Ik ben niet zo'n Libellekenner, geen idee wat de naam is van dit mooie diertje.

Waiting
 
 

Een mooi moment om de steenloper er zo op te krijgen. Ik had een tijdje rustig op de pier gezeten en langzamerhand verschenen er steeds meer vogels. In deze pose zie ik ze niet vaak voor me. Met een sluitertijd van 1/400 sec. genomen en een diafragma van 7.1

 
Rose grutto


 
Voor het eerst zag ik rosse grutto's. Een prachtige vogel die wat groter is dan de grutto die ik in de Alblasserwaard fotografeer. In mijn boek van Reader's Dgest stond dat ik ze pas in het najaar kon zien. Dat zette me even op het verkeerde been en ben ik te rade gegaan bij Gerard Roest. Toch een rosse grutto. :-) Najaar is een ruim begrip.


 
Onderstaand een wulp, klaar om weg te vliegen. Deze foto is genomen met een sluitertijd van 1/640 seconde van verre afstand. Na wat bijsnijden zag ik dat de kop niet helemaal scherp is, maar de pose en het moment zijn er niet minder om.


1 opmerking:

  1. Leuk verslag, mooie opnamen!
    Favoriet: De tweede foto van wegvliegende rosse grutto's.

    BeantwoordenVerwijderen