zondag 19 augustus 2012

Zomer 2012 1

Deze vakantie heb ik met mijn gezing uitgewaaid op Goeree Overflakkee. Een aantal malen ben ik daar geweest met verrekijker of camera, maar dan in de winter of het vroege voorjaar. Leuk om nu eens "nieuwe" vogels  voor de lens te krijgen.


Evening
Aan de rechterkant van de pier zag ik een reiger staan. hij had mij in de gaten dus ik moest voorzichtig zijn. Op mijn buik een stukje over de pier gekropen De ondergaande zon heb ik mis gehouden zodat er een andere sfeer ontstond. Op Footo.nl vond iemand de "schaduw"op de voorgrond hinderlijk. Dit is echter geen schaduw maar de basaltkeien van de pier.


Schim
Strandlopers lopen af en aan. Meestal lastig om ze op de foto te krijgen want ze flitsen alle kanten op. de sluitertijd was te laag maar dat leverde deze plaat op.

Deze meeuw pakte een zeester en ging er daarna direct vandoor. De foto was een heel snelle actie en daardoor niet het resultaat dat ik zou opsturen voor een wedstrijd. Een meeuw met een zeester op het menu zie ik niet vaak, vandaar dat ik de foto plaats ;-)

Wulp na de landing
De sluitertijden zijn in het voorjaar wel een stuk lager. Met een beetje geluk kon ik dan tijdens een bewolkte dag met 1/60 een foto maken. Nu werkte ik met een sluitertijd van ongeveer 1/320. Met het gebruik van een flinke telelens is dat natuurlijk al prettiger, zeker op aardige afstand. De wulp kon ik dit jaar voor het eerst goed fotograferen. Een bijzonder sierlijke vogel die ik later nog beter voor de lens kreeg.


Esther verjaagt een Wulp


Geen opmerkingen:

Een reactie posten