dinsdag 28 februari 2012

Voorjaarsvakantie


Wegvliegende Smienten

Voor mij is het nu voorjaarsvakantie. Tijd om de Alblasserwaard in te gaan en te genieten, te bewonderen en vast te leggen. Op de foto hierboven is een groep wegvliegende Smienten te zien. Eerst waren ze bezig in het veld maar dat leverde geen boeiende foto's op. Toen ik uit de auto stapte gingen ze er vandoor. Dat leverde dit resultaat op.

Deze Haas heeft me een tijdje argwanend aan zitten kijken maar kon zich later toch verzoenen met mijn aanwezigheid. Hij zette koers in mijn richting en daardoor kon ik deze foto nemen. Geen heel bijzondere foto maar omdat ik hazen en konijnen mooie dieren vind verdient deze foto een plaats op deze site. ;-)


statieportret
De Torenvalk blijft meestal niet op mij wachten maar deze heeft er wel tijd voor gemaakt. Vanuit de auto kon ik steeds een stukje dichterbij komen. Ik zet de motor altijd uit om trillingen te voorkomen. Al deze foto's zijn genomen met een 150 - 500 mm lens en iedere trilling wordt dan alleen maar uitvergroot. De Valk vloog weg maar later kon ik weer mijn gang gaan.

2 opmerkingen:

  1. Leuk om te lezen, Wim!
    Foto van de haas en wegvliegende smienten zijn prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In de Alblasserwaard is altijd wat te beleven. De haas staat er mooi op.

    BeantwoordenVerwijderen