maandag 14 januari 2013

Brouwersdam in de winter

Met natuurfotograaf Gerard Roest ben ik naar Zeeland gegaan. Voor mij was het even wennen met de nieuwe camera maar zeker is dat de Canon 7D een fantastische camera is. We troffen het niet met het weer, het was een grauwe, druilerige dag. De 7D met een voortreffelijke ISO-waarde is dan een uitkomst.Deze torenvalk zagen we al vanaf flinke afstand. Door langzaam dichterbij te komen konden we uiteindelijk enkele foto's maken.


Later hebben we hem van de andere kant weer in beeld gekregen en wachtte op ons ;-)
Houtduiven vlogen op dat moment ook om ons heen. We hebben daar paar foto's van genomen. Op een paal aan de Oosterschelde zie je ook niet iedere dag. Deze foto week net iets af van het "normale" patroon. Op die momenten wacht ik vaak. Ik moet wel zeggen dat het me niet altijd lukt.De buizerd ging al snel op de vlucht. Later konden we deze rover beter volgen en kregen we die mooi op de plaat. Een statieportret.


Verder op de dag zijn we naar de Brouwersdam gereden. Daar genoten we van meeuwen, uiteraard op zoek naar voedsel. Mosselen werden gevangen en vanuit de hoogte kapot gegooid.
Steenlopers vonden het ook lekker en waren de ongenode gasten van de meeuwen. Het leuke is om eerst te observeren wat er gebeurd. De verleiding is sterk om direct te fotograferen: eerst kijken levert betere foto's op.

5 opmerkingen:

 1. dit is genieten op je log en je hebt ook een prachtige camera met hele mooie lenzen.gefeliciteerd ermee en heel veel plezier ermee gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ook veel plezier gewenst me deze mooie hobby.

   Verwijderen
 2. Mooie serie Wim,

  afgelopen december ook voor het eerst op de Browersdam geweest.
  Ligt nl niet naast de deur voor mij vanuit het de kop van Noord-Holland.
  Je torenvalk staat er mooi op evenals de Buizerd,
  maar ook je andere foto's moge er zijn.

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen