zaterdag 31 december 2011

Rondom de Brouwersdam

Op dinsdag 28 december maakten fotograaf Gerard Roest, http://gjroest.blogspot.com/   en ondergetekende de reis naar de Brouwerdam. We hebben daar op deze bewolkte dag gestoeid met diafragma's, ISO en sluitertijden. Samen hebben we een erg leuke dag gehad. Hieronder een aantal foto's met toelichting. Alle foto's zijn genomen met een Canon 450D met een 150-500mm telelens.

Middelste Zaagbek
De Buizerd op de foto hieronder bleef rustig zitten toen wij met de auto naderden. Hij zat nog wel op een behoorlijke afstand. Wel mooi om deze vogel in de kijker te krijgen, voor mij de eerste keer dat dit zo lukte.

Buizerd
Deze Steenloper was een sport om goed op de foto te krijgen. Er stond een harde wind en mijn elleboog laten rusten in het natte zand vond ik geen succes. Hieronder het resultaat.

Steenloper
De meeste foto's heb ik er graag scherp op staan. Soms maak ik een uitzondering zoals bij deze Scholekster. Actie en impressie.

Actie en Impressie
Aan het einde van de middag probeerden we Velduilen in beeld te krijgen maar dat lukte helaas niet. Wel hebben we genoten van een Blauwe Kiekendief die op zoek was naar iets eetbaars. Het licht was ook nu niet optimaal maar het is toch een aardige plaat geworden.

Blauwe Kiekendief

2 opmerkingen:

  1. Leuk om te lezen en even na te genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Wim!

    Die Blauwe Kiekendief is mijn favoriet, mooie majestueuze pose!

    BeantwoordenVerwijderen